Mat och vinresor

Vin och mat

Här får du inblick i ett av världens bästa vin- och matområden. Vi bjuder på upplevelser från kända vinområden som Langhe, Monferrato och Roero. I dessa områden besöker vi utvalda vingårdar för att prova och köpa viner. Och så njuter vi en långlunch på en av våra favoritkrogar i området.


Italiensk matlagningskonst

Vi lär oss mer om konsten bakom den fina och hänförande italienska kokkonsten.

Här finns möjlighet att förkovra sig både rent teoretiskt och praktiskt. Vi samarbetar med flera restauranger där skickliga kockar lär ut sina färdigheter.


Lär dig italienska

Läs italienska hos oss på La Casa Vola! Några timmar på förmiddagen med italiensk lärare följs av ett intressant och anpassat program på eftermiddagen.

Det går bra att vara novis i det italienska språket eller ha med sig skolitalienskan i bagaget. 

Turin 

Den vackra och charmiga staden Turin är Piemontes huvudstad. Stadens arkitektur, de många husen och de vackra arkaderna vittnar om svunna tiders rikedom och välfärd.

Turin erbjuder sevärdheter och kulinariska upplevelser dit det enkelt finns möjlighet till besök och även stadsvandringar.

Vandring i Alperna

Alperna ligger både norr och söder om La Casa Vola. Det är därför relativt nära och enkelt att planera turer till bergområden där vi kan erbjuda några dagars vandring och även möjlighet till skidåkning vintertid.

Italienska rivieran

Med två timmars bilfärd från La Casa Vola ligger Medelhavet. Här har du chans att spendera några dagar vid havet och att njuta av en praktfull matkultur med fisk och skaldjur. 

Hit kan du också ta dig för att bada och softa på en skön badstrand.


Våra resor är som ett smörgåsbord

Kom med dina önskemål - vi syr ihop det!

"Våra förväntingar överträffades varje dag. Ni lovade fantastik mat, vin och härliga naturupplevleser. Det blev mycket mer!"

Lars med kollegor

"Vi önskade en resa med full service som startade och slutade på Milanos Malpensas flygplats. Det fick vi och med er som värdpar kan man inte få det bättre!"

Cecilia med familj

"Livet är enkelt i Piemonte!Vi är på tur till Santo Stefano Belbo.Tack Anders och Claes för att ni ordnade fint för oss.
Vi kommer gärna tillbaka!"

Pernille, Martin, Kajsa och Jerker

Vad säger våra kunder